במעבד מזון טוחנים עוגיות פתי בר לפירורים דקים
מוסיפים קינמון ואת החמאה המומסת ומעבדים עוד קצת
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים. מעבירים את הפירורים לתחתית התבנית ובעזרת תחתית של כוס מיישרים כך שהפירורים יכסו את כל התחתית
מכניסים למקפיא עד לשימוש
מחממים תנור ל-180 מעלות
בקערה טורפים יחד: גבינת שמנת עיזים 20% בטעם טבעי, סוכר, וניל ושמנת חמוצה
מוסיפים את הביצים ושוב טורפים עד לקבלת בלילה אחידה
שופכים את מלית העוגה מעל הפירורים שבתבנית
מניחים את התבנית על נייר כסף גדול ומקפלים אותו סביב שולי התבנית מבחוץ, כך שיקיף את החלק החיצוני של התבנית בערך עד חצי גובה
מניחים את התבנית של העוגה בתוך תבנית גדולה יותר (לדוגמא תבנית תנור), ומוזגים לתבנית הגדולה ככוס-כוס וחצי מים רותחים מהקומקום
אופים את העוגה לזמן מוערך של כ-60 דקות, שימו לב כי זמן האפייה לא מדויק – כי חשוב לבדוק שהעוגה רוטטת רק מעט במרכז ולא יותר מזה
שימו לב שאם לאחר חצי שעה העוגה מתחילה להשחים מדי, יש להוריד טמפרטורה ל-170 מעלות
אם יש צורך ניתן להשאיר בתנור זמן נוסף, לא יקרה כלום לעוגה ותמיד אפשר להוריד מעט טמפרטורה
ברגע שהעוגה מוכנה, מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומצפים את העוגה בחלקה העליון. מיישרים את הציפוי בעזרת פלטה או כף, מכבים את התנור
משאירים את העוגה בתוך התנור עם דלת פתוחה למשך 30 דקות
מוציאים ומצננים לחלוטין – מעבירים להתיייצבות במקרר למינימום 8 שעות ורצוי לילה
* אפשר לוותר על ציפוי השמנת ולהכין במקום קרם וניל פשוט או קצפת, ולקשט לאחר צינון
בתאבון!