מומלץ להתחיל בקארד הלימון כי עליו להצטנן. מומלץ להכין כמה שעות לפני או אפילו יום לפני.
בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר, ביצים, וקורנפלור, וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה
מוסיפים מיץ לימון וטורפים שוב
מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש
מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה ועד שהמסה אחידה
מעבירים לכלי נוסף (קופסא או קערה) את הבלילה ומניחים מעל ניילון נצמד או שקית סנדויץ כדי למנוע היווצרות קרום
מעבירים לצינון במקרר, הקרם יחזיק מעמד לכמה ימים
הכנת קרם הגבינה:
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה
מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים גבינת שמנת עיזים 20%, שוקולד לבן מומס, חצי כוס מקארד לימון. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה
טובלים בישקוטים בחלב ומרפדים את התבנית בשכבת בישקוטים ראשונה
מעבירים מחצית מהקרם מעל הבישקוטים, ובעזרת פלטה או כף מיישרים
מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בחלב
מעבירים את יתרת הקרם מעל הבישקוטים, ואפשר גם לשמור מעט מהקרם עבור זילוף בסוף
בעזרת פלטה או כף מיישרים פעם נוספת, ומעבירים את כל הקארד לימון מעל הקרם
מיישרים ומזלפים קצת קרם לקישוט מעל הקארד לימון
מעבירים לצינון במקרר למשך 8 שעות לפחות, עם המלצה חמה ללילה שלם
בתאבון!