פיתות טריק ממולאות בפסטו וגבינות עיזים של קרן אגם

הביס המושלם - פיתה עם גבינות משק נמסות ופסטו בהכנה ביתית
הסוד למרקם החלומי של הפיתות הוא שילובם של חלב ויוגורט העיזים בתוך הבצק

מאת: קרן אגם
פיתות טריק של קרן אגם
צלמת: נופר צור

מרכיבים

לבצק:

  • 5 כפות יוגורט עיזים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב עיזים
  • 3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/קמח לבן רגיל
  • כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
  • כף מלח דק

לממרח הפסטו:

  • 3 כפות גרנה פדנו מגורדת
  • צרור גדול של עלי בזיליקום
  • רבע כוס שמן זית
  • שן שום
  • מלח

למילוי:

  • 50 גרם פטה עיזים מגורדת או גבינת מה עז מגורדת
  • 50 גרם גרנה פדנו מגורדת
  • ממרח פסטו
  • עלי זעתר/טימין/אורגנו טריים
  • 30 גר׳ קוביות חמאה קרה

אופן ההכנה

1

ממרח הפסטו:
במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים את עלי הבזיליקום עם שמן זית, שן שום, גרנה פדנו והמלח. עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח.

2

הכנת הפיתות:

בקערת המיקסר מערבבים 3/4 מכמות חלב העיזים, (את היתרה שומרים בצד לשימוש לפי הצורך) שמרים יבשים סוכר ומלח.

3

מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח, לשים במהירות איטית בינונית ותוך כדי לישה מוסיפים שמן זית, ואת היוגורט.

4

ממשיכים ללוש ובמידת הצורך מוסיפים את יתרת החלב שהשארנו בצד.
המטרה היא לייצר בצק אלסטי, גמיש ולא יבש – כזה שנדבק במרכז שלו מעט לתחתית הקערה.

5

לאחר כ 10 דק׳ לישה, כשהבצק כבר חלק ויפה, מעבירים אותו לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בתוך השמן, כך שיצופה על כל צדדיו.

6

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. (ניתן להתפיח לילה במקרר)

7

על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק, לעובי של 3 מ״מ, ובעזרת כוס או קורצן (מומלץ בקוטר 8 ס"מ) קורצים עיגולים. את שאריות הבצק מסירים ומניחים בצד.

8

מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
(טיפ מקרן: אפשר גם לחמם תבנית אפייה בתנור ואז להניח עליה את המאפים בלי נייר אפייה)

9

מניחים כפית ממרח פסטו במרכז עיגול, ומעליו חופן של הגבינות, מפזרים קצת עלי זעתר או אורגנו טריים.
סוגרים עם עיגול בצק נוסף, ומהדקים את השוליים אחד לשני.

10

חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים, ואז מרדדים שוב את שאריות הבצק שנותרו וממשיכים באותה הדרך.

11

מניחים את כל המאפים בתנור על תבנית אפייה ומעל כל פיתה מניחים קוביית חמאה.

12

אופים את הפיתות למשל 7-10 דק׳ עד להשחמה. הן מעט מתנפחות
(תלוי מאוד בהמון גורמים אז אל תתבאסו אם לא תפחו לכם, הן עדיין יהיו סופר טעימות)

13

מוציאים ומגישים חם.

בתיאבון!

14

**את ממרח הפסטו ניתן להמיר בכל ממרח אחר שאוהבים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...