פיצה נפוליטנה וגרנה פדנו
2 פיצות
מאת: שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של החברה המרכזית
סטיילינג: ענת לבל
צילום: בועז לביא ושחק פז
מרכיבים
מצרכים לבצק
- 500 גרם קמח לפיצה
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 300 מ"ל מים
- 100 גרם גבינת גרנה פדנו משק צוריאל מגורדת
- 1/4 כוס שמן קנולה
להרכבה
- 4 כפות רוטב עגבניות לפיצה
- 120 גרם מוצרלה נעם (גוש מהמעדנייה) חתוכה לקוביות בינוניות 2X2 ס''מ.
- 100 גרם גבינת גרנה פדנו משק צוריאל מגולפת לתלתלים בעזרת קולפן
להגשה
- 2 חופנים של עלי רוקט שטופים
- מעט שמן זית לזילוף
אופן ההכנה
1
בצק:
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח השמרים והסוכר מערבבים מעט יחד ומוסיפים את המים השמן, גבינת הגרנה פדנו ולבסוף את המלח.
- לשים את הכול יחד עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
- מוצאים למשטח עבודה, מחלקים לשני כדורים ומתפיחים פעם נוספת כ 15 דקות.
- פותחים את הבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה למנוחה נוספת של 5 דקות.
2
להכנה הפיצה:
- מורחים על הבצק 2 כפות מרוטב העגבניות לפיצה.
- מפזרים מחצית מכמות המוצרלה על כל פיצה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס עד לאפיית הבצק ולהזהבה קלה של הגבינות.
- מוציאים מהתנור, מפזרים חופן עלי רוקט, בוזקים מעל מעט שמן זית, מפזרים מחצית מכמות תלתלי גבינת הגרנה פדנו ומגישים את הפיצה.