שמים בקערית מיקסר את השמרים, הסוכר וחצי מכמות המים. מערבבים מעט וממתינים כ-10 דקות עד שהשמרים תוססים.
1
2
לאחר מכן, מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ולשים הכל יחד.
3
מכסים ומתפיחים כשעה במקום חמים.
4
מערבבים יחד את כל חומרים המילוי עד לקבלת מלית אחידה.
5
כשהבצק תופח, מחלקים את כולו לכדורים שווים בגודלם (כ-14 יחידות).
6
פותחים כל כדור בנפרד ע"י יד משומנת, שמים כף מהמילוי וסוגרים היטב את הקצוות.
7
מניחים שנית לפתפיחה קצרה של כרבע שעה על שיש משומן ומכסים.
8
בסיר רחב מחממים שמן עמוק ומניחים בתוכו את הסופגניות. מטגנים עד הזהבה מכל הכיוונים.
9
חשוב לדאוג שהשמן לא חם מידי, 165 מעלות בערך, אחרת הסופגניה תישאר בצקית מבפנים.
לאכול חם! בתאבון:)