מחממים מראש תנור למאה שבעים מעלות
ממיסים בקלחת שוקולד לבן וחמאה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד ליצירת תערובת קרמית חלקה ואחידה
מעבירים את התערובת לקערה וטורפים פנימה עם מטרפה את הסוכר הלבן והחום
מוסיפים תמצית וניל
בודקים עם האצבע שהטמפרטורה של התערובת לא חמה מדי על מנת שהביצים לא יתבשלו ומוסיפים אחת אחרי השנייה תוך כדי המשך טריפה 3 ביצים
לאט ובהדרגה מוסיפים את הקמח תוך כדי המשך ערבוב של התערובת כל הזמן
מוסיפים את אבקת האפייה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית פיירקס משומנת בחמאה בגודל כ-30 על 20 סנטימטרים
בקערה נפרדת טורפים יחד גבינת שמנת עיזים עם גרידת לימון, 2 כפות סוכר לבן וביצה אחת
מוזגים את התערובת על תערובת הבלונדיז שבפיירקס ועם קיסם או סכין מייצרים צורות סיבוביות
שוטפים את הפירות הקפואים במעט מים ומסננים
משבצים את הפירות בעדינות מעל הבלונדיז (אפשר לקבל תוספת של צבע אדום או סגול אם משתמשים גם במעט מהמים שירדו מהפירות בעת השטיפה, ולייצר עוד צורות צבעוניות על הבלונדיז הבהירות)
אופים 55 דקות למי שאוהב את הבלונדיז שלו יותר צ’ואי, וכשעה/ שעה וחמש דקות למי שרוצה אותן אפויות יותר
לאחר כחמישים דקות כדאי לבדוק את מצב הבלילה, משום שכל תנור מגיב אחרת
חותכים לריבועים ומצננים
בתאבון!