מאפה אלף הגבינות של קרן אגם

מאפה בצק עלים קליל ומפנק עם שלל גבינות משק ושיחוק של טעמי עיזים מטורפים

מתאים לארוחת בארנץ' או ערב קלילה.

מאת: קרן אגם
צלמת: נופר צור

מרכיבים

למלית הגבינות:

  • 500 גר׳ גבינת תבור של משק צוריאל
  • 100 גרם גבינת לאבנה משק צוריאל
  • חצי קוביה של פטה עיזים משק צוריאל
  • 1/2 חבילה (50 גר׳) גבינת גרנו פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • 1/2 גליל גבינת מה-עז של משק צוריאל פרוס לפרוסות
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול או הקצפה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 תפוחי אדמה קלופים נקיים ופרוסים לפרוסות דקיקות (הכי טוב במנדולינה)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט וגבעולי טימין טרי
  • שמן זית

לתחתית המאפה:

  • חבילת בצק עלים מצונן או בצק מופשר לילה במקרר
  • שומשום
  • חלבון ביצה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל180 מעלות.

2

פורסים את בצק העלים על נייר אפייה, מברישים אותו בחלבון ומפזרים שומשום על כולו

מניחים על התבנית עם נייר האפייה.

3

בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות, שמנת, ביצים, ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

4

מעבירים את בלילת הגבינות מעל בצק העלים, ומפזרים את פרוסות תפוחי האדמה.

5

מניחים מעל פרוסות של גבינת עיזים, ומזלפים שמן זית בכמות נדיבה.

6

מקשטים בעלי טימין ומכניסים לאפייה בתנור למשך 35 דק׳ או עד שהמאפה זהוב.

7

מגישים חם.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג