מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים סטייל קוסקוס דק.
לבצק
למלית תמרים קוקוס
למלית שוקולטה חלבה
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים סטייל קוסקוס דק.
מוסיפים ביצה ויוגורט ושוב מעבדים, הפעם לכדור בצק, ואם הבצק לא מתאחד אפשר להוסיף עוד מעט יוגורט עד לאיחוד.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומניחים במקרר לצינון.
מכינים מלית שוקולטה חלבה:
במיקרוגל, בפולסים קצרים, ממיסים בקערה את השוקולד המריר יחד עם החלב המרוכז ושמן, עד להמסה.
(היזהרו לא לשרוף את השוקולד, הוא לא משנה את הצורה שלו במיקרו לכן מחממים, מוציאים ומערבבים ובודקים אם צריך זמן נוסף במיקרו)
מערבבים יחד עם מחית החלבה ומניחים בצד.
מכינים תמרים קוקוס:
בקערה נפרדת מערבבים ממרח תמרים עם קוקוס, אגוזים וקינמון. מניחים במקרר.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים חלק אחד של הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים.
מרדדים על נייר האפייה כל חלק למלבן דק. על חלק אחד ומורחים 1/2 מכמות ממרח השוקולטה ועל החלק השני מורחים 2-3 כפות מממרח התמרים.
בעזרת נייר האפייה מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה,ומעבירים לתבנית האפייה.
חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני.
כשהרולדות על התבנית מסמנים עליהן בעזרת סכין חריצים לא עמוקים בעובי 2-3 ס״מ. פעולה זו תאפשר חיתוך שווה ואסטתי של העוגיות לאחר האפייה.
אופים בתנור כ 20-25 דקות עד להזהבה. לאחר האפייה בוזקים אבקת סוכר ופורסים.
בזמן שהרולדות בתנור, מרפדים תבנית נוספת בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק שנותר למלבן גדול, ובעזרת קורצן עגול (אפשר גם עם כוס) קורצים עיגולים (מומלץ בקוטר 8 ס״מ)
מייצרים גלילים ממש קטנים ממלית התמרים ומניחים כל גליל בתחתית עיגול. מגלגלים את העיגול מעל התחתית ליצירת קונוס גליל, ומעט מהדקים את החיבור.
מניחים בתבנית אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ואופים בתנור כ 15-20 דקות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
את העוגיות כולן שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד לחמישה ימים.