עוגיות מגולגלות תמרים קוקוס ושוקולטה חלבה של קרן אגם

יש המון גרסאות למתכון עוגיות מגולגלות מבצק פריך, אבל כזה, יש רק אחד!
בצק פריך פריך ורך שנמס בפה בגלל מרכיב מיוחד -  יוגורט העיזים הקרמי שלנו.

מאת: קרן אגם
עוגיות מגולגלות של קרן אגם
צלמת: נופר צור

מרכיבים

לבצק

  • 150 גרם (גביע) יוגורט עיזים (אפשר לשלב חצי מכמות היוגורט עם גבינת קרם שמנת עיזים)
  • 300 גרם קוביות חמאה קרות מהמקרר
  • 3/4 כוס (75 גרם) אבקת שקדים או קמח שקדים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 3 וחצי כוסות (490 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1/2 כפית מלח דק

למלית תמרים קוקוס

  • 1/2 מיכל (220 גרם) ממרח תמרים
  • 100 גרם תערובת אגוזים קצוצים (מלך, פקאן, לוז)
  • 1/4 כפית אבקת קינמון
  • חופן קוקוס

למלית שוקולטה חלבה

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (140 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
  • כף שמן קנולה
  • ממרח חלבה

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים בפולסים קצרים קמח, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים סטייל קוסקוס דק.

2

מוסיפים ביצה ויוגורט ושוב מעבדים, הפעם לכדור בצק, ואם הבצק לא מתאחד אפשר להוסיף עוד מעט יוגורט עד לאיחוד.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומניחים במקרר לצינון.

3

מכינים מלית שוקולטה חלבה:

במיקרוגל, בפולסים קצרים, ממיסים בקערה את השוקולד המריר יחד עם החלב המרוכז ושמן, עד להמסה.

(היזהרו לא לשרוף את השוקולד, הוא לא משנה את הצורה שלו במיקרו לכן מחממים, מוציאים ומערבבים ובודקים אם צריך זמן נוסף במיקרו)

מערבבים יחד עם מחית החלבה ומניחים בצד.

4

מכינים תמרים קוקוס:

בקערה נפרדת מערבבים ממרח תמרים עם קוקוס, אגוזים וקינמון. מניחים במקרר.

5

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6

מוציאים חלק אחד של הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים.

מרדדים על נייר האפייה כל חלק למלבן דק. על חלק אחד ומורחים 1/2 מכמות ממרח השוקולטה ועל החלק השני מורחים 2-3 כפות מממרח התמרים.

7

בעזרת נייר האפייה מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה,ומעבירים לתבנית האפייה.

חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני.

8

כשהרולדות על התבנית מסמנים עליהן בעזרת סכין חריצים לא עמוקים בעובי 2-3 ס״מ. פעולה זו תאפשר חיתוך שווה ואסטתי של העוגיות לאחר האפייה.

9

אופים בתנור כ 20-25 דקות עד להזהבה. לאחר האפייה בוזקים אבקת סוכר ופורסים.

10

בזמן שהרולדות בתנור, מרפדים תבנית נוספת בנייר אפייה.

11

מרדדים את הבצק שנותר למלבן גדול, ובעזרת קורצן עגול (אפשר גם עם כוס) קורצים עיגולים (מומלץ בקוטר 8 ס״מ)

 

12

מייצרים גלילים ממש קטנים ממלית התמרים ומניחים כל גליל בתחתית עיגול. מגלגלים את העיגול מעל התחתית ליצירת קונוס גליל, ומעט מהדקים את החיבור.

13

מניחים בתבנית אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ואופים בתנור כ 15-20 דקות עד להזהבה.

14

מוציאים מהתנור, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

15

את העוגיות כולן שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד לחמישה ימים.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...