כנאפה עם צפתית עיזים של קרן אגם

לא צריך לנסוע רחוק בשביל כנאפה טוב. את המתכון הבא תוכלו להכין בעצמכם בקלות

תופתעו לגלות שהפעם המילוי הוא עם גבינה צפתית מחלב עיזים שמתאימה בול בזכות המליחות העדינה והמרקם החלומי שלה

 

מאת: קרן אגם
כנאפה עם גבינה צפתית של משק צוריאל
צילום: נופר צור

כמות ל-4 מנות:

  • 1 י'ח צפתית עיזים מעודנת 9%
  • 200 גרם שערות קדאיף מופשרות
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • ¼ כוס פיסטוקים גרוסים דק

לסירופ הסוכר:

  • ¾ כוס סוכר לבן
  • ¾ כוס מים פושרים
  • 1 כף סוכר וניל

להגשה:

  • גלידת וניל או פיסטוק

אופן ההכנה

1

על פומפיה מגרדים את צפתית העיזים ומניחים בצד

2

בעזרת סכין או מספריים גוזרים את שיערות הקדאיף, כדי שלא יהיו ארוכות

3

בקערה מערבבים 100 גרם חמאה מומסת (משאירים מעט מהחמאה בצד)

4

הכנת סירופ הסוכר:

בכלי קטן מביאים לרתיחה על האש את כל מצרכי הסירופ. עם הרתיחה מורידים לאש בינונית ומבשלים להסמכה למשך 5-6 דקות, לאחר מכן מסימים מהאש

5

מחממים מחבת עם מעט מהחמאה שנותרה (עדיין שומרים מעט מחמאה בצד), מניחים את שיערות הקדאיף, ומפזרים מעל את הצפתית באופן שווה

6

מטגנים עד שהשיערות למטה מקבלות גוון שחום, והופכים על צלחת

7

מחממים פעם נוספת מעט חמאה באותה המחבת, ומניחים את הכנאפה בחזרה, כך שהצד עם שערות הקדאיף פונה כלפי מעלה

8

מטגנים פעם נוספת עד שמתקבל גוון שחום והכנאפה מבעבע

9

מוזגים את כל הכמות של סירופ הסוכר מעל הכנאפה באופן אחיד. גם אם זה תחילה נראה הרבה זה ייספג

10

מפזרים חופן פיסטוקים גרוסים ומניחים גלידה מעל
ומגישים חם.

בתאבון!

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...