לצ'ה פריטה של קובי אדרי

ספרד פינת צוריאל: הקינוח הספרדי המסורתי, המושחת והמפנק עם טוויסט מהמשק
ריבועי קרם חלב עיזים מטוגנים, בציפוי קינמון וסוכר שלא תוכלו לעמוד בפניהם.

מאת: קובי אדרי
לצ'ה פריטה
צילום: קובי אדרי

מרכיבים

  • 4 כוסות חלב עיזים (800 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 80 גרם קורנפלור
  • 200 גרם סוכר (1כוס)
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 1 מקל וניל
  • קליפת לימון (לימון 1)

אופן ההכנה

1

בסיר עמוק שמים 3 כוסות חלב עיזים, חצי מכמות הסוכר, מקל הקינמון ומקל הוניל ומערבבים עד לכמעט רתיחה.

2

במקביל מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור עם כוס החלב שנותרה עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

3

כאשר החלב כבר חם, מוציאים את קליפת הלימון ומקל הקינמון מהתערובת ושופכים פנימה את הקורנפלור תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד להסמכה. מערבבים בערך 2 דקות ומכבים את האש.

4

שופכים את התערובת לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים לתערובת להתקרר.

5

לאחר שהתערובת התקררה מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות להתייצבות.

6

לאחר שהתערובת התקררה, חותכים אותה לקוביות ומתחילים את שלב הטיגון.

7

מכינים שלוש קערות: בקערה אחת טורפים את הביצים. בקערה שניה שמים קמח, ובקערה השלישית מערבבים את יתרת הסוכר והקינמון הטחון.

8

מצפים כל קוביה בקמח, לאחר מכן טובלים בביצה ומטגנים בשמן חם כ2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

9

מעבירים לנייר סופג ומיד לאחר מכן מכסים בתערובת הסוכר והקינמון. מגישים חם.

בתאבון!

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...