על פומפיה מגרדים את צפתית העיזים ומניחים בצד
בעזרת סכין או מספריים גוזרים את שיערות הקדאיף, כדי שלא יהיו ארוכות
בקערה מערבבים 100 גרם חמאה מומסת (משאירים מעט מהחמאה בצד)
הכנת סירופ הסוכר:
בכלי קטן מביאים לרתיחה על האש את כל מצרכי הסירופ. עם הרתיחה מורידים לאש בינונית ומבשלים להסמכה למשך 5-6 דקות, לאחר מכן מסימים מהאש
מחממים מחבת עם מעט מהחמאה שנותרה (עדיין שומרים מעט מחמאה בצד), מניחים את שיערות הקדאיף, ומפזרים מעל את הצפתית באופן שווה
מטגנים עד שהשיערות למטה מקבלות גוון שחום, והופכים על צלחת
מחממים פעם נוספת מעט חמאה באותה המחבת, ומניחים את הכנאפה בחזרה, כך שהצד עם שערות הקדאיף פונה כלפי מעלה
מטגנים פעם נוספת עד שמתקבל גוון שחום והכנאפה מבעבע
מוזגים את כל הכמות של סירופ הסוכר מעל הכנאפה באופן אחיד. גם אם זה תחילה נראה הרבה זה ייספג
מפזרים חופן פיסטוקים גרוסים ומניחים גלידה מעל
ומגישים חם.
בתאבון!