מרק כתום טבעוני מוקרם (ללא גלוטן)

מרכיבים

מרכיבים ל-4-5 מנות

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 800 גרם דלעת ללא קליפה, חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לפרוסות גדולות
  • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • מים רותחים לכיסוי הירקות
  • 240 מ"ל (1 כוס) משקה סויה במתיקות מופחתת
  • 1 כפית מלח, או לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם

הגשה

  • 2 כפות קרם קוקוס
  • חופן זרעי דלעת קלויים
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה

1

מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.

2

מוסיפים את אבקת הקארי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.

3

מוסיפים את הדלעת, הבטטה, הגזר ותפוח האדמה ומערבבים.

4

מכסים את הירקות עם המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים.

5

מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון, מוסיפים את משקה הסויה, מלח ופלפל וטוחנים למרקם חלק. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להוסיף את משקה הסויה והתבלינים ישירות לסיר ולטחון בעזרת בלנדר מוט.

6

יוצקים את המרק לכלי הגשה, מקשטים בקרם קוקוס, זרעי דלעת ועירית ומגישים.

7

שומרים בכלי אטום במקרר.

8

מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

9

שומרים בכלי אטום במקרר.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...