להכנת רוטב העגבניות:
בסיר בינוני, על אש נמוכה, מחממים שמן זית וצורבים את השום עד לקבלת צבע זהוב
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומלח, ומבשלים למשך 30 דקות את הרוטב. יש לערבב את הרוטב בכל כמה דקות
קוצצים בזיליקום דק ולאחר כיבוי האש, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ לסיר
מערבבים הכל יחד ונותנים לרוטב להתקרר
עוברים להכנת רוטב הפסטה:
בכלי נוח לטחינה מכניסים: גבינת גאודה עיזים מגורדת, גבינת גרנה פדנו מגורדת, גבינת מה-עז, תרד, אגוז מוסקט ופלפל שחור. בטרם הטחינה שומרים בצד חופן מגבינת גרנה פדנו (לקישוט המנה בסיום). טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק
ממלאים את המילוי בשקית זילוף ומניחים במקרר עד לשימוש
מחממים תנור ל-170 מעלות
לאחר שרוטב העגבניות והמילוי מוכנים, מרתיחים בסיר גדול על אש גבוהה מים עם מלח. על המים להיות מלוחים בדומה למליחות של מי ים
ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מכניסים את קונכיות הפסטה לסיר, ומבשלים בהתאם להנחיות היצרן על גבי האריזה
מסננים את הפסטה ושוטפים אותה במים קרים
מרכיבים את המנה:
מעבירים את הרוטב לתבנית עמוקה ומתחילים למלא את הקונכיות לפי הדוגמא בסרטון
מניחים את הקונכיות המלאות על גבי הרוטב
מצופפים היטב את הקונכיות ומגרדים מעל גבינת גרנה פדנו
מכניסים לתנור לכ-35 דקות
לאחר הוצאה מהתנור, מקשטים עם עלי בזיליקום בסמוך למועד ההגשה
בתאבון!